Липоводолинський ЗДО "Берізка", Липова Долина
Сумська область, Роменський район

День вишиванки

День вишиванки

      Щороку, кожного третього четверга травня, у світі відзначається День вишиванки. Саме сьогодні в закладі дошкільної освіти «Берізка» з дітьми було проведено ряд групових заходів, які розширюють знання вихованців про народні звичаї та традиції українського народу. 

     Вишиванка  ̶   це одяг, що символізує духовне багатство, мудрість, здоров’я, щасливу долю. Саме вишиті сорочки стали головним дрес-кодом у ЗДО «Берізка» в цей день.

     Ранок почався з короткої бесіди про свято, святковий одяг, про символи на вишиванці та що вони символізують. Потім із кожною віковою групою було проведено веселу руханку «Вишиванка».

     Працівники закладу підтримали ідею провести флешмоб «Ми діти твої, Україно!» та спільно з вихованцями утворили речення «Ми любимо Україну» з використанням державного символу  ̶    прапору України.

     Проведення такого свята довело, що вихованці відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

     Висловлюємо подяку нашим героям – захисникам України за те, що ми маємо можливість жити у своїй рідній країні, писати музику, любити, дихати. Немає такого слова, яке б могло описати всю ту вдячність, яку відчуває кожен патріот. Зі святом Вишиванки! Слава Україні!

  

   

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *